Искате ли да знаете как да използвате канелата в градината, за да отглеждате богата и здрава реколта от плодове и зеленчуци? Ето шест забележителни способа на използване на канелата в лехите, за които никога не сте чували. Канелата е силно натурално средство, което може да реши множество проблеми.

  1. Защита на разсадите. Можете лесно да защитите своите разсади от гъбични заболявания, просто като посипете малко канела директно върху почвата.
  2. Излекувайте раните на растенията. Ако по някаква причина растението е било ранено, просто посипете с прах канела раната. След няколко дни тя ще заздравее и растението ще е като ново.
  3. Отличен фунгицид. Ако вашите растения страдат от гъбични заболявания, канелата ще се справи с тях. Смесете малко канела на прах с топла вода и оставете да кисне една нощ. Прецедете, налейте в разпръсквач и опръскайте растенията.
  4. Избавете се от мравките. Мравките ненавиждат миризмата на канела, затова ако посипете мравуняка или пътя им с канела няма да видите вече неканени гости. Те няма да се върнат никога повече.
  5. Вкоренете резници. Накиснете нарязаните резници в чиста вода и ги посипете с канела на прах преди засаждането им. Това щее предотврати заболяване на резниците, ще ги защити от инфекции и гъби, плюс това това ще способства по-бързия и здрав растеж.
  6. Убива гъбите. Канелата е противогъбично средство, което убива всякакви гъби. Затова посипете прах на местата, където те могат да се появят (например на моравата). Гъби повече няма да се появят.