Торенето на плодните дръвчета се явява залог за здравето им и успешното им плододаване. Торенето на такива плодни видове, като ябълката, е желателно да се прави четири пъти през целия вегетативен сезон: през пролетта във втората половина на април, при наличието на цветове на ябълката, в периода на наливане на плодовете и последното торене трябва да се направи след окончателното прибиране на реколтата.

При наторяването е важно правилно да определите зоната на торене на ябълката. Тя започва на разстояние 50-70 см от ствола на дървото и се разпростира по проекцията на короната на дървото.

За първото внасяне на вещества можете да използвате 4-5 кофи угнил оборски тор, който да разсипете около дървото. Можете да заложите и на птичи тор, но трябва да имате предвид, че той е много силен и може да се внася по 400-500 г на дърво.

За второто торене трябва да приготвите специален разтвор. Нормата е 50 литра на дърво. В подготвената вода се сипват 250 г суперфосфат, 150 г птичи тор и 200 г калиев сулфат. Птичият тор може да се замени с 1,5 литра шербет.

При такъв способ на подхранване на ябълката, тъй като той се прави в горещото време от годината, дървото е най-добре да се полее както преди, така и след торенето.

В периода на наливане на плодовете се внася третата доза торове. Разтворът се приготвя по 30 литра на дърво. За тази цел 3 г натриев хумат се разрежда в гореща вода и се изливат с подготвената за разтвора кофа. След това се добавя и 130 г комплексен тор. Полученият разтвор се разбърква внимателно и се внася в зоната за торене.

За четвъртото наторяване на ябълката в 30-40 литра вода се смесват по 300 г калиев сулфат и суперфосфат. Ако след събирането на плодовете започне да вали, то се допуска сухото внасяне на тези торове в зоната торене на ябълката.